Bitcoin zonder internet

Venezuela ontvangt eerste knooppunt met verbinding naar de ruimte

BTC
10,769.51 $
-0.90%
CRYPTO HANDEL

De start-up Cryptobuyer zal samen met Blockstream de eerste Bitcoin-node voor Venezuela leveren. Hiermee wordt de basis gelegd voor een landelijke spreiding.

Bitcoin & Co. is booming in Venezuela, niet in de laatste plaats door de enorm hoge inflatie. Nu heeft Venezuela zijn eerste Bitcoin-knooppunt in een baan om de aarde dankzij het Cryptobuyer-platform. Het startende bedrijf, dat gespecialiseerd is in Midden- en Zuid-Amerika, kondigde aan dat het dit belangrijke knooppunt zal verbinden met een satellietnetwerk. Zoals de huidige aankondiging aangeeft, zal dit een groot voordeel zijn voor al die Bitcoin-kopers die geen directe internetverbinding hebben. Het Bitcoin-satellietknooppunt is verbonden met het blockstream-netwerk Blockstream is ook een van de start-ups van de Bitcoin-infrastructuur. Het knooppunt is opgezet door AnibalCripto, een aanbieder van crypto-currency training, met steun van Álvaro Pérez, een programmeur uit Valencia. De financiële en logistieke steun komt van CryptoBuyer.

Pérez spreekt dan ook over de actie als een grote prestatie.

We hebben de hele Bitcoin-blokketen gedownload en hebben de eerste transactie via een Bitcoin-satellietknoop in ons land op 23 september met succes afgerond vanuit de stad Valencia. We hebben Bitcoin ontvangen via de satellietverbinding zonder enige internetverbinding.

De lancering van de Bitcoin-satelliet is een belangrijke eerste stap in een alliantie tussen Cryptobuyer en Blockstream in Venezuela. De installatie van verdere netwerkknooppunten is al gepland voor de hoofdstad Caracas. Hetzelfde geldt voor de staat Bolivar in het zuiden van het land. Hiermee zou in principe het doel worden bereikt om een landelijke dekking te bieden. Bitcoin-gebruikers in de buurt van de satellietknooppunten zullen verbinding maken via lokale mesh-netwerken. In het land is al een overeenkomstige testrit gestart.

Cypherpunk goeroe Adam Black staat achter Blockstream
Toon
Dapper Labs: nu investeren in stromingsmunten (FLOW)
Nieuws van de CryptoKitties makers

Dapper Labs zijn begonnen met hun Flow Blockchain Token Sale. Enkele van ’s werelds beste ontwikkelaars en grote merken zijn al aan boord, onder andere (NBA TOP SHOT, UBISOFT, WARNER MUSIC GRUOP).

AnibalCripto-CEO Anibal Garrido levert graag een 24/7 digitaal kassasysteem dat onafhankelijk van de lokale internetinfrastructuur werkt.

Met deze ontwikkeling zijn we niet langer onderworpen aan eisen zoals het gebruik van een Internet Service Provider (ISP). De ISP zou kunnen proberen de principes van privacy en decentralisatie te doorbreken. Dit zijn echter, zoals bekend, de fundamenten van deze Cypherpunk-technologie.

Sleutelwoord Cypherpunk: er was iets? Juist, opgericht in 1992, heeft deze vereniging de basis gelegd voor de crypto-scene van vandaag. In 1997 ontwikkelde Cypherpunk Adam Back de Hashcash-idee. Het is niemand minder dan deze Adam Back die Blockstream in 2014 heeft opgericht. Cryptobuyer kan dus alleen maar profiteren van zijn expertise. Er kan dus verwacht worden dat de distributie van Bitcoin in de regio zal toenemen. Dit is wat Blockstream’s sidechain technologie, het Liquid Network, wil bereiken.