Bitfinex Scoffs bij Tether Market Manipulation Rechtszaak: Bittrex en Poloniex dossier voor samenvattend vonnis

Bitfinex zegt dat de tweede poging van de eisers om de bitcoin-manipulatie-klacht te framen net als de eerste poging zal mislukken.

De opmerkingen van Bitfinex volgen op een bericht van Bittrex en Poloniex die beweren dat ze op de hoogte waren van de vermeende marktmanipulatie door Bitfinex.

In juni dienden de eisers namelijk, Matthew Script, Benjamin Leibowitz, Jason Leibowitz, Aaron Leibowitz en Pinchas Goldshtein een klacht in om Bittrex en Poloniex toe te voegen aan de rechtszaak.

Eisers voerden aan dat Bittrex en Poloniex medeplichtig zijn aan Bitfinex en de vermeende grote regeling van de Tether-emittent om miljarden ongedekte USDT-stabiliteitsobligaties wit te wassen en in omloop te brengen.

In een nieuwe wending van de zaak hebben de advocaten van Bittrex en Poloniex (de Exchange Defendants) echter kennis gegeven van het voornemen van de United States District Court Southern District of New York om een kort geding aan te spannen. Het bericht werd ingediend bij rechter Katherine Polk Failla op 7 augustus.

In een blogbericht, schijnbaar ingegeven door het bericht, gaat Bitcoin Revolution in tegen de rechtszaak met inbegrip van stappen om Bittrex en Poloniex te betrekken bij de vermeende marktmanipulatie.

„Deze keer is de lynchspin van hun onzinclaim dat marktmanipulatie werd uitgevoerd via bitcoin-adressen die eigendom zijn van en gecontroleerd worden door Bitfinex, die volgens de eisers vervolgens werden gebruikt in overleg met Bittrex en Poloniex om een fantastische samenzwering uit te voeren‘, spoort Bitfinex aan.

Bovendien zegt Bitfinex „dat het geen enkele van de verdienstelijke claims die de eisers blijven maken, zal schikken„.

Bitfinex gelooft ook dat na het verlies van de zaak, de „eisers en hun advocaten zullen ongetwijfeld teruggaan naar de tekentafel om nieuwe theorieën te bedenken die uiteindelijk ontworpen zijn om hen redenen te geven om geld te claimen waar ze geen recht op hebben.“

Intussen zeggen Bittrex en Poloniex in hun bericht dat ze een samenvattend oordeel willen omdat „eisers niet kunnen bewijzen dat hun vorderingen tegen de beursverdachten centraal staan.

De exchange defendants zeggen dat ze de rechtbank niet willen belasten met het pleidooi, tenzij en totdat de rechtbank de motie voor een summiere uitspraak ontkent.

In de rechtbankdocumenten stellen eisers dat twee adressen in het centrum van de omstreden rechtszaak, 1J1d en 1AA6, door Bitfinex worden gecontroleerd. Verder stellen eisers dat „de gedaagden van de beurs wisten dat Bitfinex ze gebruikte om de markt te manipuleren„.

In hun verweer zeggen de advocaten van Bittrex en Poloniex dat zij „met hun summiere vonnis ontvankelijke bewijzen zullen indienen die de daadwerkelijke eigendom van de 1J1d en 1AA6 accounts door dit individu, in plaats van Bitfinex, aantonen„.

De advocaten zijn ervan overtuigd dat na hun indiening, de „last dan zal verschuiven naar de eisers om ontvankelijk bewijs in te dienen dat voldoende is om een echt geschil te creëren.

De zaak tegen Bitfinex en zijn eigenaar, Ifinex Inc, werd voor de rechter gebracht in oktober 2019. De eisers eisten in eerste instantie een schadevergoeding van maximaal 1,4 biljoen dollar. Bitfinex heeft de aanklacht ontkend.

Comments are closed.

Post Navigation